Käyttökokemuksen parantamiseksi tämä sivusto käyttää evästeitä (Lisätietoja). Käyttämällä palvelua sallit evästeiden käytön.

Palaute

pudis.fi

- tilaa temmeltää -

Jonkulaisten oma kylätalo sai vipinää ja tuuletusta urakalla, kun Jongun alueen kyläseura joulun alla palkkasi listoilleen seitsemän työntekijää. Pudasjärven kaupungin ESR-rahotteisen Laavu-hankkeen projektipäällikkö Tiina Tauriainen moikkasi kuluvalla viikolla työporukoita paikan päällä.

”Tervetuloa siniseen salonkiin!” kajahti iloisesti ovelta, kun Tauriainen asteli tarkastamaan työn tulosta. Kauko Tervonen on ohjurina laitellut pojat ja yhden leidin itsensä lisäksi töihin ja kylätalon sisätiloihin on telailtu uutta maalipintaa. Työnjälki oli Tauriaisenkin mielestä kehuttavan hyvä, kyllä kelpaa käydä jumpalla sinisessä salongissa. Pakkasaikaan on sovittu siistimmät sisähommat, kun säiden salliessa on muun muassa jo järjestetty varastosta pois kaikki vanha roina ja saatu tekaistua ”meleko palio” polttopuutakin. Rannan raivaus aloitettiin ja sitä jatketaan, kunhan keväisemmät säät taas sallii ulkona huhkimisen.

Tulevia hankkeita työporukalle on luvassa muun muassa halon tekoa ja pieniä korjauksia mökkiläisille, jossain vaiheessa kesempänä kylätalo saa uutta maalipintaa myös ulkopuolelleen. Jatkossa työväki siirtyy yhä enemmän kylätalolta lähemmäs kyläläisten omia palvelutarpeita, Laavu-hankkeen mallissa jalkautetaan työllistäminen sinne ihmisten lähelle, ja palveluita kylillä tuotetaan pääsosin omin voimin. Tätä työtä on nyt alettu kokeilemaan Jongun alueella hyvällä menestyksellä. Sinisen salongin luulisi kelpaavan kyläläisten käyttöön, sieviä verhoja on jo kylän naiset suunnitelleet tilaan mainitsi Tervonen.

korpinen 20160128