Käyttökokemuksen parantamiseksi tämä sivusto käyttää evästeitä (Lisätietoja). Käyttämällä palvelua sallit evästeiden käytön.

Pudis.fi:n tavoitteena on tarjota tavallisille pudasjärvisille ihmisille - nykyisille tai entisille - välineen tallentaa kollektiiviseen muistiimme yhteisiä asioita. Näin ne löytyvät kätevästi yhdestä paikasta ja tuleville sukupolville jää paljon ihmeteltävää. Pudis.fi ei ole vielä valmis sivusto. Sen tulee kasvaa ja komistua hetki hetkeltä, ja siihen me tarvitsemme sinun apuasi.

Osallistu sinäkin!

Sivusto on suunniteltu kaupungin pudasjarvi.fi -sivuston luonteeltaan epävirallisemmaksi sisarsivustoksi. Pudasjarvi.fi on vuosien saatossa paisunut liki muodottomaksi möykyksi ja tuota informaatioähkyä pudis.fi:n on tarkoitus tasata. Sivustolla julkaistaan myös kaupungin itse tuottamia uutisia, jotka luonteeltaan sopivat ennemmin hieman keveämpään ympäristöön. Näin saadaan myös pudasjarvi.fi:n tärkeä ja jopa elintärkeä tieto helpommin saavutettavaksi.

Pudis.fi on suorastaan historiallinen domain, sillä se on rekisteröity käyttöön jo 1.1.1991. Tuohon aikaan internet oli outo ja uusi, lähinnä yliopistojen sisäpiirin juttu. Pohjantähden atk-koulutuskeskuksessa kuitenkin oltiin jo tietoyhteiskunnan aallonharjalla ja pudis.fi tuli kunnan domainiksi. Tuolloin internet oli myös nuori ja pieni. Se oli väline, jolle ei oikein osattu kuvitella tämän hetken kaltaista käyttöä. Maapallo on sen myötä myös kutistunut aivan pieneksi. Samalla saatavillamme oleva valtava tietomäärä on aiheuttanut harhan, että internet tietää ja muistaa kaiken.

Tule siis mukaan luomaan yhteistä Pudasjärvi-muistiamme verkkoon. Olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman helppoa: rekisteröidy käyttäjäksi ja voit kirjoittaa tarinasi keskustelufoorumille, kommentoida ja tehdä lisäyksiä jo valmiisiin tarinoihin (pilkkeisiin) tai lähettää näppärästi viestin lomakkeen välityksellä.

Tervetuloa mukaan pudislainen, täältä lähtenyt tai tänne jostain saapunut, otappa tarinasi ja kerro se muillekin! Tehdään pudis.fi domain eläväksi yhteisöksi, jossa on mukava turinoida menneistä ja suunnitella tulevaa. Pudasjärveläisten ihmisten iloksi ja tilaksi. Ja muista olla ihmisiksi!