Käyttökokemuksen parantamiseksi tämä sivusto käyttää evästeitä (Lisätietoja). Käyttämällä palvelua sallit evästeiden käytön.

Palaute

pudis.fi

- tilaa temmeltää -

Päivä 17. Pudasjärvi - sinne on päästävä!

Yhdeksän tunnin yöunen jälkeen heräsin virkeänä Rosengergin viihtyisästä "omasta tuvasta". Vanha emäntä, niinkuin hän itseään kutsui, oli kattanut päärakennuksen tupaan muhkean aamiaisen. "Tästä talosta kukaan ei saa lähteä nälkäisenä" oli emännän saatesanat aloittaessani aamiaisen. Syödessäni hän kertoi talon historiasta. Päärakennus on entinen Piippolan pappila, joka on siirretty nykyiselle paikalle viime vuosisadan alkupuolella. Valtavan kokoisen tuvan senät on veistettyä hirttä ja se on sisustettu tyylikkäästi vanhoilla talonpoikaiskalusteilla.

Kysyessäni komeasta kattokruunusta hän kertoi sen olevan Marsalkka Mannerheimin lahja isälleen, joka oli toiminut sodan aikana Marsalkan autonkuljettajana neljän vuoden ajan.

Koska keskiviikoksi ja torstaiksi oli ennustettu kovaa sadetta ja tuulta sovin nykyisin Oulussa asuvan lapsuuden ystäväni ja leikkikaverini Timosen Sepon kanssa, että voin viettää sadepäivät hänen ja vamonsa Eilan luona heillä. Kävelin n. 43 km yöpaikastani kohti pohjoista. Seppo tuli autolla vastaan ja matkaa Ouluun jäi n. 30 km. Seppo vie minut sitten em. kohtaan, josta jatkan taas kävellen Ouluun.
Eila tarjosi hyvän päivällisen, joka maistui reissumiehelle kovan päivän jälkeen. Sepon kanssa saunoimme ja kertasimme "menneitä hyviä aikoja"
On mahtavaa tavata lapsuuden ystävä ja muistella pöljyyksiä joita teimme!
-Eero-


Rosenbergin päärakennus

IMG 1183
Kaunis vanha tuulimylly voisi kertoa pajon mutta....

IMG 1189
Temmeksen tarkka opaste, jonka avulla varmasti pääsee perille!

IMG 1194

Sinulla ei ole oikeutta kirjoittaa kommenttia. Rekisteröidy siis käyttäjäksi.

Mikä Eeron matka?

Eeron 750 kilometrin sauvakävelymatka alkaa aamulla 20.05.2016 Espoon Leppävaarasta.

Reitti tulee pääsääntöisesti kulkemaan niin sanottua vanhaa nelostietä pitkin eli Espoo-Lahti-Jyväskylä-Oulu. Oulusta matka jatkuu VT20 Pudasjärvelle.

Päivittäiseksi matkaksi Eero on suunnitellut 35 plus/miinus 5 km.

Perillä Pudasjärvellä ennen juhannusta.

Matka dokumentoidaan GPS-kellolla, josta saa monipuolisesti erilaisia tietoja kuten kuljettu matka, aika, kalorien kulutus, syke, tauot ja kuljettu reitti kartalla.

Käy moikkaamassa Eeroa matkan varrella tai kävele pala matkaa hänen kanssaan!

Eerosta

Syntynyt 1951.

9. sukupolven Parviaisia.

Sukuhaaran kantaisä Tuomas Matinpoika Parviainen (s. 15.12.1692) Pudasjärven Sotkajärveltä (kuoli 21.05.1779 Pudasjärven Kuren kylässä. (*

Matkustanut 57 maassa.

Motto: Olla paljon ulkona ja pitkässä narussa.

*) Ne niemet ja vaarat - Pudasjärven ja Taivalkosken Parviaisten sukua. Toimittanut Parviaisen suvun perinneyhdistys ry. 2003.

Lue lisää Eerosta

Read more about Eero