Käyttökokemuksen parantamiseksi tämä sivusto käyttää evästeitä (Lisätietoja). Käyttämällä palvelua sallit evästeiden käytön.

Ilmoita tapahtumasta | Palaute

pudis.fi

- tilaa temmeltää -

Tapahtumakalenteri

Loistava Pohjois-Pohjanmaa -valotaidekiertue
perjantai, 10. marraskuu 2017, 18:00 - 20:00

Valotaidekiertue Loistava Pohjois-Pohjanmaa vie valotaidetta maakunnan kyliin ja kaupunkeihin. Valotaidekiertue on teossarja, jossa valotaiteen henki ja sisältö löytyvät juuri siitä paikasta, mihin se tehdään.

Teossarja koostuu kymmenestä eri teoksesta kymmenessä eri kunnassa ja kaupungissa. Jokaisella paikkakunnalla teoksessa on kaksi erillistä osaa. Ensimmäinen osa on pistemäinen lyhtyteos maastossa. Toinen osa on olemassa olevan rakennuksen valaisu, jossa ennalta valittu, merkityksellinen paikka tuodaan esiin valaisulla ja videotaiteella. Teoksen kaksi osaa sijaitsevat eri lokaatioissa, mutta lähellä toisiaan.

Taiteellinen työryhmä: kuraattori Jukka Huitila, valotaiteilija Ainu Palmu, kuvataiteilija Heidi Kesti sekä valoteknikko Tuomas Turpeenoja.

Loistava Pohjois-Pohjanmaa -valotaidekiertue on osa virallista Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa. Kiertueen järjestää Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Lumo-valofestivaalin kanssa ja se on Taiken #taideliikuttaa-teemavuoden projekti.

Kiertuetta ovat tukeneet mukana olevien kuntien lisäksi Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oulun Energia.

Paikka Kurenalan koulu & takapihan metsäalue
Yhteystieto Leevi Lehtinen, 029 533 0862, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.