Käyttökokemuksen parantamiseksi tämä sivusto käyttää evästeitä (Lisätietoja). Käyttämällä palvelua sallit evästeiden käytön.

Palaute

pudis.fi

- tilaa temmeltää -

Kari Ahti Ilmari Tykkyläinen (s. 9. heinäkuuta 1953 Eno) on siuruankyläläinen kuvanveistäjä ja videotaiteilija. Yhdessä vaimonsa Marja-Leenan (os. Saari) kanssa hän hallinnoi kuvitteellista Siuruan Kansantasavaltaa. Tykkyläisillä on neljä lasta.

Tykkyläinen suoritti ylioppilastutkinnon Karjasillan koulussa Oulussa vuonna 1973. Hän kävi Kankaanpään taidekoulun vuosina 1976–1979, ja on Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsen. Tykkyläinen on Pudasjärven kaupunginvaltuutettu Perussuomalaisten riveissä ja MC²-moottoripyöräkerhon presidentti. Tykkyläinen on ollut ehdolla vuosien 2011 ja 2015 eduskuntavaaleissa.

Tykkyläinen on saanut Dukaattipalkinnon vuonna 1984. Hänet tunnetaan myös lähes 3000:sta humoristisesta videosta, jotka on julkaistu YouTube-videopalvelussa käyttäjätunnuksella tykylevits. Videoilla on yhteensä lähes 30 miljoonaa katselukertaa. Videoista katsotuin on Lannistumaton, josta voi katsoa tykylevitsin nousukiidon alkaneen.